Standaard
klimhulpsystemen

Voor stenen en houten gevels

Creëer met spankabels en afstandhouders eenvoudig een groene gevel.

Roestvaste spankabels

AISI316, beste kwaliteit

In principe zijn enkel verticale kabels genoeg om slingerplanten te ondersteunen. Het is ook mogelijk om horizontale of diagonale lijnen toe te passen indien gewenst. De spankabels worden geleid door afstandhouders

Verschillende afstandhouders

Wij hebben 3 verschillende afstandhouders: de basic RVS, de robuust RVS en de aluminium afstandhouder. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt in eerste instantie af van het patroon wat jij op de gevel wilt creëren. Wil jij rechte lijnen? Dan kun je in principe voor alle 3 de afstandhouders kiezen. De basic RSV is ideaal voor woningen, de robuust RVS is iets strakker, sterker en groter en raden wij daarom aan voor openbare ruimtes. Heb je een lichtere onderconstructie? Zoals een houten gevel of een gevel met buitenisolatie? Dan is de aluminium variant geschikter. Wil jij in plaats van rechte lijnen juist speelse creatieve patronen creëren op de gevel? Dan raden wij de aluminum afstandhouder aan. 
Carl Stahl Green Walls orthogonaal (RVS) overzicht

Basic RVS en robuust RVS afstandhouders

De basic RVS en robuust RVS afstandhouders zijn ideaal voor het creëren van rechte lijnen met spankabels, zowel verticale als horizontale banen zijn mogelijk, zolang de hoeken orthogonaal zijn. Beide zijn zowel los als in complete sets te verkrijgen in de webshop.
Carl Stahl Green Walls creatief (aluminium) overzicht

Aluminium afstandhouders

Aluminium afstandhouders zijn perfect wanneer je creatieve patronen wilt creëren op de gevel. Zowel rechte lijnen, als vrije vormen zijn hier mogelijk dankzij de stand van de ogen in de afstandhouder. De aluminium afstandhouder is los te bestellen in de webshop.

De sets

Kies je voor basic RVS of robuust RVS afstandhouders, dan kun je ook voor een samengestelde set kiezen. Hier zit alles in wat je nodig hebt en deze is voordeliger dan wanneer je de producten los koopt. Voor zowel RVS basic als RVS robuuste set kun je kiezen uit 4 verschillende maten. Elke maat is voor een andere hoogte. 

Gerekend vanaf de grond:
XS: t/m 2 meter
S: t/m 4 meter
M: t/m 6 meter
L: t/m 9 meter

Zie hieronder de basisprincipes of bekijk direct de sets.
4 dozen op stapel

De basisprincipes

Carl Stahl Green Walls set overzicht

Losse afstandhouders


Basic RVS

RVS-basic-houder klimhulp Carl Stahl Green Walls
De basic RVS afstandhouders zijn onze budget houders en ideaal voor aan jouw woning. De afstandhouders hebben een diameter van 16 mm en een totale lengte van 95mm.

Bij aanschaf krijg je een stokschroef, een rozet en de afstandhouder zelf.

Robuust RVS 

Robuuste houder Carl Stahl
De robuust RVS afstandhouders zijn een stuk strakker, sterker en groter. Deze worden aangeraden bij gebruik in openbare ruimtes. De afstandhouders hebben een diameter van 25mm en een lengte van 120mm.

Bij aanschaf krijg je een stokschroef, een rozet en de afstandhouder.
Aluminium-houder-90mm
De aluminium afstandhouders zijn geschikt voor lichtere onderconstructies of wanneer je creatieve patronen wilt creëren. De afstandhouders hebben een diameter van 29mm en een lengte van 95 of 150mm.

Bij aanschaf krijg je een stokschroef, een rozet en de afstandhouder zelf.
Standaard worden RVS spankabels met een diameter van 4mm gebruikt. Pas als de gevel hoger is dan 15 meter of bij grote overspanningen is een dikkere kabel nodig. Vraag ons om advies bij twijfel.

De kabels worden opgespannen met draadterminals aan de uiteinden van de kabels. Deze draad-terminals zijn op locatie aan de kabel te klemmen met twee steeksleutels en worden opgespannen met behulp van de meegeleverde moer.

Bij meer dan 10 spankabels kan het voordeliger zijn om de kabels volledig op maat te bestellen met aangeperste eindterminals. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Beste kwaliteit,
snel geleverd

Aanverwante producten

Ondersteuningsoog-RVS-met-gaffel-terminal groene gevel klimhulpsystemen Carl Stahl Green Walls
Bij spankabels langer dan 10 meter moeten de kabels naar de gevel afgeschoord worden ivm de hoge reactiekrachten.
Klimsteun-RVS-met-spankabel-voorkant klimhulp systeem Carl Stahl Green Walls
Sommige planten hebben extra ondersteuning nodig. De RVS klimsteunen hebben een moderne en strakke look.
Klimsteun-kunststof-met-spankabel-voorkant klimhulpsystemen voor groene gevel Carl Stahl Green Walls
Met de kunststof klimsteunen worden slingerplanten op een voordelige manier extra ondersteund.
RVS-kruisklem-met-kabel-voorkant
Met deze kruisklemmen kan je een horizontale kabel aan de verticale spankabels verbinden voor extra houvast.
Knipper - Carl Stahl Green Walls
Deze stevige kabelknipper is geschikt om rvs spankabels tot 5mm moeiteloos door te knippen. Ideaal voor thuis.

Montage

De montage van de afstandhouders en het opspannen van de kabels is goed te doen. De algemene montagevolgorde is als volgt:

1. markeer alle punten op de gevel en boor de gaten (diameter en diepte kan variëren)
2. veranker het draadeind met een chemisch anker (of draai de stokschroeven in een plug of in het hout)
3. monteer de rozet en de afstandhouder
4. monteer de draadterminal aan de kabel, hang de kabel aan de bovenste afstandhouder en geleid de kabel tot aan beneden
5. knip de kabel op maat en monteer de onderste afstandhouder.

Kom je er niet uit? Je mag ons altijd bellen. Wij helpen je graag verder met je groene gevel.
klimhulp details eindterminals montage
klimhulp details eindterminals montage
klimhulp details eindterminals montage
klimhulp details eindterminals montage
klimhulp details eindterminals montage

Wij zijn geen hoveniers, maar dit weten wij wel over de planten.

Slingerplanten of winders. Deze groep groeit goed met een verticale klimhulp. Er zijn rechts-windende soorten (bijv. Kamperfoelie), links-windende soorten (Blauwe regen) en soorten die in beide richtingen winden (Bruidssluier).
Enteraars of steunklimmers. Deze leiplanten hebben een horizontale klimhulp nodig. Ze groeien eerder als een sluier over de steunen heen. Winterjasmijn en Klimrozen zijn de bekendste voorbeelden van deze groep.
Rankvormende planten. Rankers of rankvormende soorten heb een maasvormig netwerk nodig. Voorbeelden zijn de Bosrank, de Clematis en de Wijnstok. Onderaan deze pagina staat meer over het gebruik van kabelnetten.

Neem contact op
met onze adviseur

Erik helpt jou graag bij het verwezenlijken van jouw wensen. Neem geheel vrijblijvend contact op via +31 (0)75 303 03 99van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u, of stuur een e-mail naar greenwalls@carlstahl.com.

Op een simpele manier een duurzame gevel

Advies of een offerte aanvragen?

Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8:00 - 17:00u of stuur een  e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Tip: stuur direct een overzichtsfoto mee met je aanvraag en ontvang een passend en persoonlijk advies van ons!    CONTACT