RVS kabelnetten

Een duurzame gevel

Grote oppervlaktes

Kabelnetten worden vaak toegepast wanneer het gaat om grote oppervlaktes, wanneer een dichtere begroeiing gewenst is, of wanneer er grotere overspanningen gemaakt moeten worden. Ook bieden kabelnetten de uitkomst wanneer er niet in de gevel geboord kan worden, maar een al dan niet vrijstaand hekwerk gewenst is. Het RVS kabelnet vormt dan een mooie klimhulp voor slingerplanten en kan tevens dienen als hekwerk.

Wij helpen je graag met het ontwerp van de groene gevel!

Ontwerp de diamant Carl Stahl Green Walls
Pijl-naar-rechts
Pijl-naar-beneden
De diamant apeldoorn rvs netten Carl Stahl Green Walls

Type kabelnet

Er wordt meestal een staande maas 160×277 mm als maaswijdte gebruikt. Als het type plant het toelaat, kan er ook een grotere maas 200×343 mm gebruikt worden. De diameter van de netkabel is bij groene gevels vaak 2 mm en bij grotere afmetingen 3 mm.
principe-maaswijdte

Dubbele functie

De netten kunnen tegelijkertijd als veiligheidsnet fungeren. In dat geval kunnen balustrades of hekwerken vervallen, waardoor het ook economisch gunstiger is om een dergelijk kabelnet toe te passen.
Kabelnetten als klimhulp - Carl Stahl Green Walls

Daag ons uit!

Wij engineeren, berekenen, tekenen, produceren en monteren.

In principe is elke vorm en afmeting mogelijk. Wij denken graag met je mee en ondersteunen je met de detaillering.

Wij zijn geen hoveniers, maar weten dit wel:

Slingerplanten of winders. Deze groep groeit goed met een verticale klimhulp. Er zijn rechts-windende soorten (bijv. Kamperfoelie), links-windende soorten (Blauwe regen) en soorten die in beide richtingen winden (Bruidssluier).
Enteraars of steunklimmers. Deze leiplanten hebben een horizontale klimhulp nodig. Ze groeien eerder als een sluier over de steunen heen. Winterjasmijn en Klimrozen zijn de bekendste voorbeelden van deze groep.
Rankvormende planten. Rankers of rankvormende soorten heb een maasvormig netwerk nodig. Voorbeelden zijn de Bosrank, de Clematis en de Wijnstok. Onderaan deze pagina staat meer over het gebruik van kabelnetten.

Een duurzame schil creëren.

Neem
contact op
met onze adviseurs

Erik en Michael helpen jou graag bij het verwezenlijken van jouw wensen. Neem geheel vrijblijvend contact op via +31 (0)75 303 03 99van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u, of stuur een e-mail naar greenwalls@carlstahl.com.

Wij detailleren graag met je mee!

Advies of technische vragen?
of
Meer referenties nodig?

Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Tip: stuur direct een overzichtsfoto mee met je aanvraag en ontvang een passend en persoonlijk advies van ons!

    CONTACT