RVS spankabels

Klimhulpsystemen

Creëer met spankabels een groene gevel.

Roestvaste spankabels

AISI316, de beste kwaliteit

Kabels vormen een goeie basis voor de slingerplanten om te kunnen groeien. De kabels kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. De kabels moeten aangrijpen op oogjes of lipjes. Het liefst worden ze tussendoor ook nog geleid. De diameter van de kabel hangt af van de overspanning, maar is in de regel 4, 6 of 8mm.  
RVS-kabel-4mm klimhulpsystemen groene gevel Carl Stahl Green Walls

Elk project is uniek

Verschillende uitvoeringen

De spankabels worden opgespannen met de draadterminals of met spanners. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk zodat de kabels altijd aan kunnen sluiten op de constructie. 
RVS-kabel-4mm klimhulpsystemen groene gevel Carl Stahl Green Walls
RVS kabel
RVS-zelfbouw-draadterminal-met-kabel klimhulpsysteem groene gevel Carl Stahl Green Walls
RVS draadterminal

Wij denken graag mee

Montage

Wij monteren over het algemeen zelf dit type klimhulpsysteem. Het is belangrijk dat de spanning in de kabels gecontroleerd wordt. Vaak maken we de kabels op locatie volledig op maat door middel van walsmachines. 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Wij zijn geen hoveniers, maar dit weten wij wel over de planten.

Slingerplanten of winders. Deze groep groeit goed met een verticale klimhulp. Er zijn rechts-windende soorten (bijv. Kamperfoelie), links-windende soorten (Blauwe regen) en soorten die in beide richtingen winden (Bruidssluier).
Enteraars of steunklimmers. Deze leiplanten hebben een horizontale klimhulp nodig. Ze groeien eerder als een sluier over de steunen heen. Winterjasmijn en Klimrozen zijn de bekendste voorbeelden van deze groep.
Rankvormende planten. Rankers of rankvormende soorten heb een maasvormig netwerk nodig. Voorbeelden zijn de Bosrank, de Clematis en de Wijnstok. Onderaan deze pagina staat meer over het gebruik van kabelnetten.

Neem
contact op
met onze adviseurs

Erik en Michael helpen jou graag bij het verwezenlijken van jouw wensen. Neem geheel vrijblijvend contact op via +31 (0)75 303 03 99van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u, of stuur een e-mail naar greenwalls@carlstahl.com.

Advies of een offerte aanvragen?

Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8:00 - 17:00u of stuur een  e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Tip: stuur direct een overzichtsfoto mee met je aanvraag en ontvang een passend en persoonlijk advies van ons!

    CONTACT